divat nyaklanc

A jól megválasztott kiegészítő teljes mértékben fel tudja dobni a megjelenésünket, kihangsúlyozhatja előnyös vonásainkat. Természetesen ez fordítva is igaz. Ha nem az öltözékhez illő divat nyaklánc kerül a nyakunkba, rengeteget tudunk vele rontani. Ez különösen fájdalmas lehet, ha valamilyen fontos eseményre készülünk, ezért nem árt tisztában lenni azzal, hogy a különböző kivágású ruhákhoz milyen típusú divat nyaklánc illik.

A garbóhoz és a csónaknyakhoz a hosszú lógós formájú, a pánt nélküli ruhákhoz és az ingekhez pedig egy rövidebb, mell felé érő darab az optimális. V kivágású ruhához tilos ívelt divat nyakláncot felvenni, a mély kerek alakú dekoltázs viszont egy hangsúlyos rövidebb lánccal mutat a legjobban.

Természetesen akadnak olyan ruhadarabok is, amelyek önmagukban is különlegesek és nem kívánnak további kiegészítést, ilyenek például az aszimmetrikus, ejtett vállú vagy szögletes kivágású felsők. Azonban, ha valaki mégis elképzelhetetlennek tartja, hogy ne viseljen az öltözékéhez divat nyakláncot, akkor lehetőleg egy szintén aszimmetrikus vagy szögletes formájút válasszon!

A formák mellett, az alapanyagok terén is nagy változatosság tapasztalható, de természetesen a legnépszerűbb darabok még mindig fémekből, gyöngyökből vagy bőrből készülnek. Az ügyesebbek pedig otthon is, saját maguk elkészíthetik az egyedi divat nyakláncot, mert az ehhez szükséges kellékek könnyen beszerezhetőek a hobbiboltokból. Odáig azonban minden bizonnyal nem sokan merészkednek, mint az a brit hölgy, aki meglehetősen különlegesnek mondható alapanyagokból, anyatejből és köldökzsinórból készít ékszereket.