C# programozás

Többféle különböző programozási nyelv létezik, és mindegyiknek más a története. Ha például nem létezne a Java nyelv, akkor valószínűleg ma nem lenne C# programozás sem, vagy legalábbis teljesen máshogy működne. A C# megszületése mögött ugyanis az áll, hogy a Microsoft szerette volna a saját megoldásait ötvözni a Java-val, de ebben az esetben a Java elveszíti platformfüggetlenségét.

Így a Microsoft megalkotta a saját megoldását a C++ és Java nyelveket alapul véve. Ma már C# programozás nélkül elképzelhetetlen a programozó világ. Számtalan nagy weboldal motorját írták ezen a nyelven, több alkalmazás és játék is C# alapokon nyugszik. Nem meglepő módon igen keresett szakma, és jól meg is fizetik a C# programozás szakértőit.

Ha pedig valaki most ismerkedik a programozás világával, akkor több helyen is van lehetősége arra, hogy C# programozást tanuljon. Ha már olvasott a témáról, akkor elképzelhető, hogy össze van zavarodva a kérdésben, ugyanis valaki szerint nem szabad C# nyelvet első programozási nyelvként tanulni, valaki szerint jó lenne előbb egy kis C++-t tanulni, megint mások inkább a Java-t ajánlják.

Ezek a vélemények mind eltérő tapasztalatokon nyugszanak, így nehéz kiszűrni az igazságot. Ha egy jól felépített tematika áll a C# oktatás mögött, akkor bárki belevetheti magát a tanulásba, nem kerül semmiféle hátrányba, ha ezt a nyelvet tanulja elsőként. Informatikai előképzettség sem szükséges, de azért az hasznos, ha érdekli ez a terület. Azt viszont fontos tudni, hogy alapfokú angol nyelvtudás nélkül nehezen fog boldogulni.

Print Friendly, PDF & Email