Használt mobil

Mivel szép összegeket lehet kicsengetni egy-egy készülékért, ezért ugyanolyan alaposan kell eljárni, mint amikor használt autót vásárol az ember. A használt mobil is lehet kifejezetten jó vétel, de szépen befürödhetünk, hogyha nem figyelünk oda néhány dologra. Először is nem kell mindent elhinni egyből, amit a hirdetésben olvasunk.

Sokszor túl szép, hogy igaz legyen. Miért érné meg bárkinek is egy tavalyi iPhone-t áron alul kínálni, amikor az állítólag tökéletesen működik és nincs esztétikai hibája? Valószínűleg már volt pár gazdája és többször is megfordult a szervizben alkatrészcsere miatt. A használt mobilok között több olyat is találunk, amelyik gyárilag vízálló. Ebben az esetbe mindenképp tudakoljuk meg, hogy a telefon volt-e már szétszedve, mert egy ilyen szervizelés után még maga a gyártó sem tudja garantálni, hogy továbbra is bírni fogja a vizet.

Elég kellemetlen lesz, amikor betesszük a csap alá vásárlás után és szépen eláztatjuk. A használt mobil mindenképp megéri, hogyha biztos forrásból vásároljuk. Sokkal olcsóbb, mint egy vadonatúj modell és rengeteg olyat találni, amin szinte nem is látszik, hogy valaki már használta előttünk. Ha egy mód van rá, akkor vásároljunk telefonos szaküzletből használt mobilt, mert így még garanciát is kaphatunk a termékekre és nem kell bosszankodnunk, hogyha az valamiért elromlana néhány heti használat után.

Bár egy komoly webáruház, mint például a puremobile.hu előzőleg meggyőződik arról, hogy az eladásra kínált használt mobil milyen állapotban van. A kínálatban gyakran szerepel olyan használt mobil, amelyik még jó pár éven keresztül tökéletesen fog működni.

Print Friendly, PDF & Email