LEGO város

Melyik gyermek ne szeretné megalkotni azt a várost, amelyiket mindig is elképzelt? Olyan fantasztikus elképzeléseik vannak a kicsiknek, amelyeket nem korlátoz a realitás, ezt pedig a LEGO város megpróbálja megvalósítani. A külön megvásárolható készletek azoknak készülnek, akik valósággá akarják varázsolni a saját belső világukat.

Így mindenki azt vásárolja meg a saját városához, ami az elképzelésébe beleillik. Egyesek nagyon kedvelik a járműveket, vonatokat, tűzoltó- és mentőautókat, így ők ilyenekkel töltik meg a LEGO város utcáit. Mások viszont inkább az épületek megalkotását és elrendezését látják fontosnak, így ők a realisztikus tervezésű készleteket vásárolják meg és építik fel. Számukra a járművek és a LEGO figurák inkább csak dekorációs kellékek, amelyekkel azt lehet sugallni, hogy egy valódi város épült fel. A kisgyermekek még egy kicsit másképpen gondolkodnak, mint a számítóan tervező felnőttek. Nekik az a fontos, hogy éljen a város. A pusztítás és alkotás náluk ugyanúgy a játék része, mint a kész várossal való tevékenység. Mivel a városról alkotott belső képéhez próbálja megalkotni a valóságot, ezért mindig lesz eltérés. Ezért a LEGO város mindig újraépül a keze alatt, még jobban illeszkedve ahhoz, amit elgondolt.

A játék során aktívan használ fel olyan elemeket is, ami nem a LEGO city készletekből származnak. Ez a fajta dinamizmus és átjárhatóság teszi csodálatossá a csöppség tevékenységét. Ugyanakkor ez adja meg számára az alkotás szabadságát és a képzelet továbbfűzését. Ha Ön az egykori gyerekszemével nézi meg a kész LEGO város képét, akkor min változtatna? Igazán meghökkentő és felpezsdítő válaszokat szoktak erre a kérdésre adni.

Print Friendly, PDF & Email