Energetikai szakreferens

Mielőtt beszélnénk az optimális energiafelhasználásról, érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit jelent az energia kifejezés! Az energia a testek egy fizikai tulajdonsága, ami átalakítható különböző megjelenési formákba. Az energetikai szakreferens is foglalkozik az ideális energiafelhasználás optimalizálásával.

A nagyobb cégeknek, az új korlátozások miatt nagyon oda kell figyeljenek arra, hogy miből mennyit használnak fel. A korlátozásokról az azenergetikaiszakreferens.hu weboldalon is olvashat. Egy energetikai szakreferens jelenlétét a vállalkozásánál töltött napokban észre sem veszi majd, hiszen a szakértő odafigyel arra, hogy ne zavarja a kollégákat a munkájuk közben.

Az Energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény ismerete minden cégnek fontos, hiszen ez tartalmazza azokat a számszerű adatokat, amelyekre szükség van a tökéletes működéshez. A többletenergia károsíthatja a környezetet, ráadásul az élővilágra is káros hatással lehet. A többéves tapasztalattal rendelkező energetikai szakreferens alkalmazása minden nagyobb gazdálkodó szervezetnek kötelező.

Ha a vállalkozás az elmúlt három évben több mint 400 000 kWh villamos energiát, 100 000 m3 földgázt vagy 3 400 GJ hőmennyiséget fogyasztott, akkor valóban kötelező az energetikai szakreferens alkalmazása. Tulajdonképpen a speciális szakembert már 2016. december 21-től kell alkalmazni. A törvény 2017. június 30-ig türelmi időt biztosít a cégeknek. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nem szabott ki bírságot 2017. június 30-ig. A megbízható és lelkiismeretes energetikai szakreferens havi jelentést készít a tevékenységéről.

Print Friendly, PDF & Email