Manapság a kézműves sörfőzés a reneszánszát éli, nem csupán Csehországban, Belgiumban és Németországban, hanem még Magyarországon is. Amikor ilyen eljárással készült italokról esik szó, akkor egyszerűen nem lehet nem kiemelni a Monyo sör fajtát. Ez azért tartozik a valóban jó minőségűek közé, mert ez igenis a magas színvonalat képviseli.

Az emberek megfigyelhették már, hogy a kis főzdék söreinek minősége messze nem olyan állandó, mint amit a nagyüzemi sörök esetében megszokhattak a keserű nedűket szerető személyek. Azonban a Monyo sör a kivételt jelenti. Ezt a főzdét és a céget 2014-ben Pein Ádám, Németh Antal és Elek Zoltán hozta létre kevesebb, mint egy év alatt. A cél az volt, hogy a magyar ember olyan sört ihasson, amelyik tényleg magas nívóval dicsekedhet, finom és igenis egyedi.

A sörfőzde alapításának fő oka éppen a bevezetőben említett negatívum volt, ami a kis sörfőzdékhez köthető. Az alapítók megunták, hogy a kocsmákban hiába kértek valódi sörkülönlegességeket, gyakran kaptak olyan nedűket, amelyek nem voltak finomak. Néha sikerült persze olyan italt fogyasztani, amelyik valóban sajátos ízvilágot garantált, de az esetek döntő többségében ez nem volt így.

A Monyo sör ebből a negatív tapasztalatból született meg. Az alapítóknak sikerült forradalmasítani a hazai kisüzemi sörfőzést, hiszen létrehozták a kézműves sör modernebb, újabb fajtáját, az úgynevezett kraft sört. A munkát a legkorszerűbb berendezéssel, a főzde higiéniát maximálisan szem előtt tartva kezdték az alapítók. A Monyo sör ma is pontosan ezen elvnek köszönheti a töretlen sikerét és népszerűségét. Megéri hát ezt kipróbálni.

Print Friendly, PDF & Email