Az összecsukható kerékpártartó kiváló megoldás
Az összecsukható kerékpártartó kiváló megoldás

A kerékpározás egy kellemes időtöltés, amelyet rengetegen szeretnek gyakorolni, azonban a szállítás problémát szokott okozni, főleg akkor, ha nagyobb távolságra kell elszállítani a kétkerekűt. Aki eldöntötte, hogy autóval szállítja a biciklit, még mindig nem hozott meg minden fontos döntést, hiszen ki kell választani azt is, hogy hogyan, vagyis a tetőcsomagtartós vagy vonóhorgos kerékpárszállító között kell dönteni. Ez nem mindig egyszerű döntés, főleg, ha nem ismerjük a pontos részleteket, sokan emiatt inkább a tetőcsomagtartó mellett döntenek, holott ennek számtalan hátránya van. A vonóhorgos kerékpárszállító előnyei nyilvánvalóak a másik választással szemben, például kevesebb üzemanyagot használ fel a szállító autó, mintha a tetőcsomagtartós megoldást választanánk.

 

Praktikussági szempontból is sokkal előnyösebb ez a változat, hiszen a vonóhorgos kerékpárszállítóra pillanatok alatt fel tudunk tenni akár több biciklit is, a tetőcsomagtartóra pedig rendkívül nehéz és időigényes folyamat megfelelően felhelyezni a kétkerekűt. Nem egyszerű feladat magasba emelni még egy erősebb személynek sem, egy alacsonyabb és kisebb fizikai erejű személynek pedig szinte lehetetlen megoldani jól a feladatot. Segítség nem mindig lesz, így a legjobb egy olyan összecsukható kerékpárszállító módszer mellett dönteni, amelyet mindenki egyszerűen tud használni egyedül is, a vonóhorgos módszer épp ilyen.

 

Az autó épségére is figyelni kell, hiszen amikor a tetőre helyezzük a biciklit akár egyedül, akár segítséggel, ezzel az összecsukható kerékpárszállító megoldással könnyedén kárt tehetünk az autó fényezésében. A vonóhorgos kerékpárszállító megoldás tökéletes választás, hiszen akár a hölgyek, akár tinédzserek is minden probléma nélkül tudják használni anélkül, hogy bármilyen kárt tennének a fényezésben. A vonóhorgos, összecsukható kerékpárszállító esetében lényeges figyelni arra, hogy a lámpák mindig jól láthatóak legyenek, szerencsére az Uebler termékei esetében nincs hasonló probléma, hiszen ezek pontosan úgy lettek kialakítva, hogy minden lámpa látható legyen.

Print Friendly, PDF & Email