Tanítható távirányító

Életünk már teljesen elképzelhetetlen a rengeteg elektronikai kütyü nélkül. Szolgálják a kényelmünket, a szórakoztatásunkat, az egészségünket. A tanítható távirányító segítségével az összes készüléket vezérelni lehet. A távkapcsoló annyira hasznos eszköznek bizonyult, hogy néhány évtizeden belül már szinte minden elektronikai cikket úgy gyártottak, hogy képesek legyünk a távvezérlésükre.

Ez természetesen nagyon kényelmes és egyszerű lenne, ha nem jutott volna el oda a világ, hogy egy lakásban már tucatnyi távkapcsoló is lehet. A tanítható távirányító egy csapásra megoldhatja ezt a gondot. Régen jó, ha volt egy darab ilyen eszköz a lakásban, azonban manapság már zavarkeltően sok lehet belőle.

Viszont, ha a tanítható távirányító mellett döntünk, akkor ez a probléma gyorsan megszűnik, egyetlen készülékkel vezérelhető lesz a televízió, a set-top-box, a DVD-lejátszó, a digitális felvevő, stb. Ugye, hogy mennyire praktikusnak tűnik? Végleg kisöpörhetjük a nappali asztalát bitorló távkapcsolók sokaságát, nem kell gondolkodnunk, hogy melyik mihez tartozik.

A legtöbb készülék infravörös technológiát alkalmaz az irányításhoz, azonban eltérő emulált kódolással, így megoldható, hogy egy távirányító több eszköz vezérlését lássa el. A tanítható távirányító segítségével megváltoztatható a használt kódkészlet, így egy másik készüléknek lehet utasításokat adni.

A televíziózás, a zenehallgatás sokkal kényelmesebb és egyszerűbb lesz. Mivel a tanítható távirányító kissé komplexebb készülék, mint a hagyományos társai, a funkciók megismerése több időbe telhet, ám használata nem bonyolult. A taviranyi.to webáruházban kiváló áron megvásárolható.

Print Friendly, PDF & Email