Zalaegerszegi Alsóerdő
Zalaegerszegi látkép

Zalaegerszeg egyik legkedveltebb kiránduló célpontja Alsóerdő. Alsóerdőben található többet között az Azáleás-völgy, ami botanikailag védett terület. A sajátos mikroklímájú völgy területére pár évvel ezelőtt rododendronokat ültettek.

A többfajtából aló növénykompozíció május közepétől borítja virágba a tájat. Az Azáleás völgyet nevezik még Kígyó vagy Róka völgynek is. A 24 hektáros területen számos fafajtát telepítettek, így egy arborétum jelleget adva a völgynek.

A völgybe inkább fenyőfajtákat ültettek, mint például mamutfenyőt, sima fenyőt, kaukázusi jegenyefenyőt, japán vörösfenyőt, valamint kék és zöld duglászokat. Az Azáleás völgy egész évben szabadon látogatható. Alsóerdő végén helyezkedik el az Aranyoslapi forrás, ami a város központjától gyalog és biciklisávon kerékpárral is megközelíthető.

A forrás történelmi jelentőségű, hiszen már egy 1381-ben írt oklevél is említi. Alsóerdő és a környékbeli erdők kitűnő helyszínek ahhoz, hogy egy séta vagy túra alkalmával kitisztítsuk fejünket a város zajától.

Print Friendly, PDF & Email