Elegáns betonkerítés
Elegáns betonkerítés

A kerítés amellett, hogy védelmet nyújt a számunkra, behatárolja a lakóterünket, kijelölve ezáltal egyfajta komfortzónát a számunkra. Ezen belül olyan dolgokat is megtehetünk, amit a kerítésen kívül nem. Az anyagát tekintve, többféle kerítésről is beszélhetünk. A betonkerítés mellett, említést érdemel a fa- és a vaskerítés is.

Az egyszerű drótkerítést főleg csak kertek körbekerítésére használják, az utcafrontra általában valami díszesebb konstrukciót szoktak alkalmazni. Igazán elegáns és szép látvány lehet egy faragott fa, vagy egy gyönyörűen megmunkált kovácsoltvas kerítés.

A betonkerítés előnyeit azonban egyik sem múlja fölül. Ezzel van a legkevesebb tennivaló, ugyanis nem kell festeni, nem kell lakkozni. Az időjárás nem tud kárt tenni benne. Sem az eső sem a szél, de még az erős napsütés sem rongálja meg a szerkezetét, így hosszú ideig nem kell csinálni vele semmit.

Ezzel szemben, a fa- illetve vaskerítések folyamatos törődést igényelnek. A betonkerítés viszont a bezártság érzését keltheti némelyik emberben, ezért ők szívesebben kombinálják fa- és vaselemekkel.