Manapság már szinte minden műanyagból készül, hiszen ez a legolcsóbban előállítható alapanyag, ráadásul óriási teret enged a tervezőknek és kivitelezőknek. Azonban, ha Önnek fenntartásai vannak ezzel kapcsolatban, akkor például a gyermekének választhat a fajátékok közül is.

Rengetegféle szórakoztató eszközt készítenek fából is, az építőkockáktól kezdve, a kirakósokon át egészen a társasokig. Ha jobban szeretné, hogy ez a természet-közeli anyag vegye körül a csemetéjét és ne a műanyag, akkor a fairplaytrade.hu webáruházban fajátékok egészen hosszú sorából válogathat.

A kínálatban szerepel kisasztal és kisszék, valamint több mint 30 féle fa kockakészlet is. Ugyanakkor fajátékok címszó alatt találhat számos fejlesztő eszközt is, amivel játékosan sajátíthat el új ismereteket, illetve észrevétlenül fejlesztheti a meglévő készségeit is.

Finommotorikus mozgás, logikai gondolkodás, egyensúly és érzékek terén is nagy előrelépéseket tehet olyan játékszerekkel, amelyek csak természetes alapanyagokat tartalmaznak, így egészen biztosan nem károsak a kicsi egészségére. Ezen fajátékok esetében még a festékanyagok is úgy kerülnek kiválasztására, hogy semmilyen negatív hatás ne érje a gyereket, még abban az esetben sem, ha a szájába veszi, megrágcsálja azokat.

Válasszon a fajátékok széles választékából és akkor nemcsak abban lehet biztos, hogy a korának megfelelően fog fejlődni, hanem a rendelkezésére álló eszközök pozitívan fognak hatni rá. Hiszen ez lenne a játékok lényege, hogy csak örömet okozzanak a gyerkőcöknek és sok új dologra tanítsák meg őket.