A fan-coil működése
A fan-coil működése

A lakásunk hőmérsékletének szabályozása igen fontos, hiszen ez is felelős azért, hogy kényelmesen érezzük magunkat az otthonunkban. Ennek egyik remek módja a fan-coil alkalmazása.

Ez a berendezés tulajdonképpen egy ventillátoros radiátor, ami akár beépíthető a mennyezetbe, a padlóba vagy az oldalfalakba is. Így nem foglalja el a helyet a helyiségben. Ugyanakkor más előnyei is vannak. Hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas.

Azonban a szerkezet egymagában nem képes a kellő hőmérséklet megteremtésére, csupán a felmelegített vagy a lehűtött levegő gyors célba juttatása a feladata. A fan-coil berendezések össze vannak kapcsolva a kazánokkal, illetve a folyadékhűtőkkel, így képesek biztosítani a megfelelő hőmérsékletet.

Termosztáttal lehet szabályozni a hőfokot, így akár minden helyiségbe különböző hőmérsékleti értékeket lehet beállítani. A fan-coil készülékek alkalmazása nagyszerű lehetőséget kínál a nagyobb épületek helyiségeinek hűtésére és fűtésére, ezért előszeretettel alkalmazzák irodaházakban és szállodákban.