Amikor egy nő a várandósság időszakát éli, akkor már nemcsak a saját, hanem a magzata egészségéért is felelős. Vigyáznia kell magára, valamint odafigyelni arra, hogy mit eszik nap mint nap. A túlsúly a terhesség és a baba szempontjából egyaránt veszélyes lehet, de egy kismama diéta betartásával a veszélyek elhárulnak.

Komoly kockázatot jelent a teherbeesés előtti többletsúly, de a várandósság alatti hirtelen súlygyarapodás is. Lássuk, milyen problémákat okozhat a többletsúly! Az első gond az, hogy nehezebb teherbe esni. Aztán a kismamánál jelentkezhet magas vérnyomás, a terhességi cukorbetegség, tüdőembólia, trombózisveszély, fehérjeürítés, valamint a műtét után elhúzódó sebgyógyulás.

Ugyanakkor megnő a spontán vetélés kockázata, a koraszülés, a császármetszés és a preeclampsia veszélye. A gyermekre nézve magasabb a rizikó a fejlődési rendellenességeknek, a gyermekkori elhízásnak, a fiatalkori cukorbetegségnek, a keringési betegségeknek, az asztmának, a viselkedési és gondolkozási zavaroknak. Ezt pedig egyetlen leendő édesanya sem akarja, úgyhogy a kismama diéta szükségességét belátják és szigorúan betartják az előírtakat.

Az alakorvoslas.hu weboldalon megismerhető programnak, a kismamáknak készített változata nagyban segíthet ilyen esetekben. Dr. Farkas Kitti dolgozta ki ezt a programot azért, hogy segítsen a fogyni vágyó személyeknek. Tehát a kismama diéta orvosi segítséggel, teljesen szakszerűen történhet. A szakavatott módon összeállított kismama diéta gondoskodik a magzat energia- és tápanyagigényéről, javítja a nő egészségét és közérzetét mind rövid-, mind pedig hosszútávon.