Hogy miért van erre szükség? A válasz nagyon egyszerű, a soha nem látott, pusztító viharok miatt. Érdekes és egyben tragikus, ami mostanában az időjárással történik. A telek enyhék, a nyarak egyre forróbbak és a viharok még annál is erősebbek. A tetőfelújítás pályázat azonban jó megoldás! A 2017-es évben bekövetkezett szélviharok hatalmas pusztítást és nagy anyagi kárt hagytak maguk után.

Kinek hasznos a tetőfelújítás pályázat?

Rengeteg háznak tette tönkre a tetőszerkezetét, amit nagyon költséges saját zsebből helyreállítani. Nehéz elhinni, de a tetőfelújítás pályázat akár 100%-os is lehet, amit nem kell megtéríteni a későbbiekben. Több ezer olyan család van az országban, aki nem tudna finanszírozni egy ilyen felújítást. Ráadásul a tetőfelújítás pályázat kifejezetten a magánszemélyekre vonatkozik. A statisztikák alapján volt olyan szakasza is a 2017-es évnek, amikor két hét alatt csaknem 1,45 milliárd forintos kár keletkezett. A hatóságok szintén több ezer bejelentést kaptak a károkkal kapcsolatban. Akinek lehetősége van rá, az még a viharos időszak előtt próbálja megerősíteni a ház tetőszerkezetét, mert az időjósok 2018-ra is extrém időjárási körülményeket jósolnak.

Az előrejelzések szerint hasonlóan erős viharokra lehet számítani az ország egész területén, mint amilyenek az előző évben pusztítottak. A tetőfelújítás pályázat szerencsére az idei évben is igényelhető, abban az esetben, hogyha a tető szerkezete nagymértékben megrongálódott. Hatalmas anyagi segítség mellett sok család tovább lakhat az otthonába, hiszen egy felújított tetőszerkezettel már nem számítanak életveszélyesnek. Sajnos tetőfelújítás pályázatról tavaly sem hallottak elegen, ezért nem éltek ezzel a lehetőséggel. Mindenképp fontos tájékozódni ezzel a témával kapcsolatban, főleg abban az esetben, hogyha érintettek vagyunk benne. A tetőfelújítás pályázat mellett sok más lehetőség áll a magánszemélyek rendelkezésére. Többek között igényelhető új hőszigetelés is, ami jelentősen csökkenti egy családi ház energiafogyasztását. Érdemes minél előbb rákeresni az interneten, hogy miként igényelhetjük a tetőfelújítás pályázatot.