Egyáltalán nem mindegy, hogy amikor a régi, kádhoz tartozó csaptelep cseréjére kerül sor, milyen típust választ az ember. Természetesen, ha a kád csaptelep csere mellett dönt a lakástulajdonos, akkor érdemes egy modern, időtálló és nem utolsó sorban esztétikus modellt beszerezni. Mivel elképesztően nagy a kínálat a hazai piacon, ezért a tökéletes modell megtalálása könnyű.

Ha valaki nem biztos a dolgában, és nem akar rosszul dönteni, jól teszi, ha egy szerelőnél, kivitelezőnél vagy hozzáértő személynél érdeklődik, aki pontosan meg tudja mondani, hogy milyen kád csaptelep fog beválni az illetőnek. Manapság ezek a termékek igazán sokféle designnal kerülnek forgalomba.

Persze az alapvető forma is behatárolhatja a lehetőségeket, attól függően, hogy mekkora a hely, amelyik rendelkezésre áll, illetve milyen formájú, típusú kádhoz keresi a megfelelő fajtát az ember. A kád csaptelep megvételekor a különböző funkciókat is ajánlatos észben tartani, hiszen megeshet, hogy felesleg extra költségekbe veri magát a vevő, ha olyat választ, amelyiket teljes mértékben úgy sem tud kihasználni.

A mai korszerű kád csaptelep fajták esetében ezekre bizony figyelni kell, hiszen manapság olyan funkciók is vannak, amelyekre sokan nem is gondolnak. Megtalálhatóak az elforgatható, csavarható, nyomógombos modellek, illetve adottak azok is, amikben már beépített termosztát segítségével lehet szabályozni a kívánt hőfokot.

Ennek köszönhetően a fürdéshez használt víz nem lesz sem túl hideg, sem túl meleg, hanem épp ideális hőmérsékletű. A megfelelő kád csaptelep beszerzésekor ezekre mind figyelni kell. Aki egy valóban sokoldalú, újszerű modellre vágyik, egy ilyenben biztosan nem fog csalódni.