Beszélő játékok
Beszélő játékok

Sokszor megfigyelhetjük, hogy a még csak beszélni tanuló kisgyermekek is előszeretettel mesélnek a kisállataiknak, játékaiknak. Akkor miért ne tehetnénk ezt a kissé egyoldalú kommunikációt hasznossá a beszélő játékok segítségével?

Természetesen még így sem lesz valódi a párbeszéd, habár a gyermekek szemrebbenés nélkül válaszolnak egy baba vagy robot kérdésére is, de izgalmasabbá tehetjük a játékot és fejlesztő hatást is elérhetünk.

Ugyanis a beszélő játékok révén, több inger éri a kicsiket, nemcsak a képi világ és a különböző tapintású anyagok hatnak rájuk, hanem egy hang is, amely által új szavakat, kifejezéseket, mondatokat, mondókákat, meséket és énekeket is elsajátíthatnak.

Úgy tanulnak, fejlődnek és szereznek információkat, hogy közben nagyon jól szórakoznak és észre sem veszik, hogy ez a játék sokkal többről szól, mint mókázásról. Használja ki Ön is a beszélő játékok rejtette lehetőségeket, hiszen az apróságok készségei játék során sokkal könnyebben fejleszthetőek, mint később, direkt módon!