Az argánolaj fa a kecskék számára is kincs
Az argánolaj fa a kecskék számára is kincs

A kozmetikai ipar a laboratóriumokban készült szépítőszereken felül gyakran részesíti előnyben a természetből származó anyagokat. Hiszen a bőrünk is inkább ezt kedveli, ezért használjuk több esetben ezeket a termékeket. Az argánolaj hazánkban az utóbbi években vált népszerűvé.

Ez a Marokkóban őshonos fa terméséből hideg sajtolással készült olaj, magas E-vitamin tartalmának köszönheti népszerűségét, illetve annak, hogy minden bőrtípusra megfelel. Az argánolaj népszerű az öregedő bőr ápolásában is, mivel fiatalítóan hat rá.

Többféle természetes antioxidáns is megtalálható benne. Segíti a bőr optimális működését. Gyakran krémekhez is keverik, valamint hajpakolás is készíthető belőle. Az argánolaj tehát egy igen értékes olaj, amely egy matuzsálemi kort megérő fa terméséből készül.

A fa harminc éves kora körül hozza első terméseit, és megéri a 150-200 évet is. Természetes, enyhe fényvédő hatással is bír, tehát már emiatt is kár volna kihagyni. A bőr és a haj mellett a körmökre is erősítően hat. Jelenleg hideg sajtolással készült, bio minőségben kapható.