Stratégiai társas
Stratégiai társas

Manapság az interneten hódítanak azok a játékok, amelyekben a fő cél egy saját birodalom kialakítása. Az effajta játékoknak az elődje volt a stratégiai társas, ami egy játéktáblán és szigorú szabályok által valósította meg mindezt. Még ma is nagy rajongásnak örvendenek ezek a társasjátékok.

Az egyik ilyen közkedvelt stratégiai társas a Catan telepesei elnevezésű, amiben a játékosok egy lakatlan szigeten meg kell teremtsék a saját életkörülményeiket, utakat kell kiépítsenek és területeket kell elfoglaljanak. Annak függvényében, hogy ez mennyire sikerül egyik vagy másik játékosnak, az fogja megnyerni. A társasjáték készítői kiegészítő játékokat is gyártottak azok számára, akik igazán kedvelik az alapötletet.

Így a Catan telepesei stratégiai társas kiegészíthető még barbárokkal, amelyek fosztogathatnak a játék során, vagy lovagokkal és városopcióval, amellyel még inkább fokozódnak az izgalmak, mivel komplikálódik a játék és növekszik annak tétje. A Catan telepesei a kedvenc stratégiai társas lesz azokban a baráti körökben, ahol az internetes birodalomépítős játékokat is kedvelik.