Ajándékot keres az egyik barátjának? Akkor az idrinks.hu webáruházban nézzen szét! A választék részét képezik a rövid italok, amelyek közé sorolható a Metaxa is. Sokan nem tudják, de ez az italkülönlegesség Görögországból ered. Igazából nem más, mint egy borpárlat, amelyet először 1888-ban alkottak meg.

A termék alapja a muskotálybor, amelyet különböző alkoholokkal vegyítenek, fűszerezik, valamint rózsaszirmot adnak hozzá. Ha ellátogat a déli országba, akkor nem hagyhatja ki a szeszes ital megízlelését. A különböző kiadások az összetételük alapján nem sorolhatóak be párlatok kategóriájába. Ezért legtöbbször csak szeszes ital formában kerülnek a forgalomba. Legalábbis az Európai Unióban.

A Metaxa az úgynevezett „csillagos kiadások” esetében a termék korát is jelzi. Vagyis ahány csillag szerepel az üvegen, annyi évig érlelték az alkoholt. Az internetes webshopban megtalálható Metaxa változatok között díszdobozos kiviteleket is megtalálhat. Ezekhez még pohár is jár, amelyből elfogyaszthatja a különleges „nedűt”. A Metaxa kiváló alapja a különféle divatos koktéloknak. De természetesen gyömbérrel, jéggel és más italok hozzáadásával is fogyaszthatja.

A Metaxa 5 csillagos változata a válogatott attikai borok legkülönlegesebb fajtája. Az öt évig tölgyfahordóban érlelt párlat ízét a gyógynövények teszik igazán érdekessé. Ha az Ön egyik barátja is oda van Görögországért, akkor semmi esetre se hagyja ki az idrinks.hu webshop ajánlatait! A Metaxa ajánlott fogyasztási hőrméséklete 18-20 °C fok közé tehető. Az érett aranysárga szín az átlátszó poharakban, néhány jégkockával nagyon jól mutat.