Friss, egészséges méhpempő
Friss, egészséges méhpempő

A méhek érdekes állatok, külön felépített kultúra van mindenegyes kasban. Sok jótékony hatású terméket állítanak elő, mint például a méz, a viasz, a virágpor és a méhpempő. A királynő a legkiváltságosabb egyed ezek közül, hiszen nincs más dolga, mint utódokat létrehozni és uralni a kast.

A királynő fogyaszthat egyedül méhpempőt, így elég értékes terméknek számít. Az emberre gyakorolt hatása tudományosan is bizonyított. A friss tiszta méhpempő remek hatással van az emberi szervezetre, sok betegséget gyógyít, lehet fogyasztani, de külsőleg is hasznunkra válhat.

Ma már rengeteg kozmetikumba, tisztálkodási szerbe használnak ebből a csodaszerből, így javítva a hatásukat. A huszadik században lett a világ érdekelt a méhpempő fogyasztásában. Ma már rengeteg helyen lehet kapni friss tiszta méhpempő termékeket, granulátumként vagy akár más termékkel keverve.

A kisipari méhészek is gyakran árulják és sok embernek az élete részévé vált ennek fogyasztása. Sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, így kis koncentrátumban is igen hasznos.