Gluténmentes kenyér reggelire
Gluténmentes kenyér reggelire

A magyar ember számára az étkezés elképzelhetetlen lenne kenyér nélkül. Ez ugyanis hozzátartozik az étkezési szokásainkhoz. Azonban egyre többen szenvednek a lisztérzékenységnek nevezett betegségben. Számukra a kenyér fogyasztása igen kellemetlen tüneteket okoz. De van megoldás a számukra is, hiszen ma már létezik gluténmentes kenyér is.

Ezek a termékek nem búzalisztből készülnek, hanem egyéb gabonamagvakból, valamint más növényi részekből. A lisztérzékenységért a búzában található gliadin nevű fehérje a felelős, ezért kerülni kell ezt a gabonát a betegségben szenvedőknek.

A gluténmentes kenyér készítéséhez rizs-, köles- és kukoricalisztet is felhasználhatnak. De gyakran más szárított növényi részből is elő lehet állítani lisztet, amelyből kiváló és a szervezetünk számára egészséges kenyér készíthető.

Ma már nem okoz gondot ezeknek a tápláló készítményeknek a beszerzése. A naturvidek.hu webáruházban is többféle gluténmentes kenyér kapható igen jó áron. Táplálkozzon Ön is egészségesen! Látogasson el a bio webáruházba és válogasson a kiváló termékek között!