A gabonáról nemcsak a különféle jószágok etetése és finom kenyér juthat az eszünkbe, mert hihetetlenül kellemes aromájú italokat ugyanúgy gyártanak belőlük. A kukorica, árpa, maláta, búza, rozs összekeverésének, erjesztésének és lepárlásának eredménye a whisky. Mára már teljesen kiforrott technológiája van a készítésnek és konkrét jogszabályok határozzák meg az egyes márkák létrehozatalának lépéseit.

Gyakran a területi egység is be van határolva, ahonnan származnia kell a whisky alapanyagának vagy magának a készítő cégnek. Az aromák általában az utólagos érlelés során jönnek ki kellően, ezért erre elegendő időt kell szánni, ami minimum 2 év. Hihetetlenül sokrétű különlegesség, ami lassan meghódította az egész világot.

Kezdetben csak ír és skót whisky létezett, de az amerikai kontinens felfedezésével ide is átvitték a technológiát. Nem túl régen pedig a Távol Keleten ütötte fel fejét egy neves márka, ami megszolgálja a bizalmunkat. A japánok, mint oly sok mindenben, ebben is megragadták a lényeget. A whisky kifogástalan társasági ital. A nagy forróságban bátran iszogathatjuk jéggel vagy éppen kivételesen ízes koktélokat készíthetünk belőle.

Megéri alaposan elmerülni a különféle márkák világában és felfedezni azt a kivitelt, amelyik leginkább elnyeri a tetszésünket. Tűzzük ki célul, hogy a legtöbb whiskyt megkóstoljuk rövid időn belül, mert csakis így tudjuk eldönteni, melyik lesz a kedvencünk! A szekrény tetején mindig jól mutat néhány üveg, amikhez azonnal hozzá tudunk nyúlni, ha éppen igényünk van rá. A kedvező árak és széles paletta eléréséért kattintsunk az italneked.hu webfelületre. A sok whisky csak ránk vár!