Kempingfelszerelés

Ahogy közeledik a tavasz, egyre többen kezdik el tervezgetni a kirándulásokat, kempingezéseket. Előkerülnek a kempingfelszerelés rég nem látott darabjai, valamint a túraöltözet is kikerül a szekrényből. Már ilyenkor érdemes átvizsgálni a kellékeket, hogy megfelelő állapotban vannak vagy sem. Ilyenkor még ugyanis olcsón pótolható az, ami végleg tönkrement.

A túraszaküzletek a téli forgalmat ugyanis akciós árakkal próbálják növelni. Így még a téli hónapok végén olcsón pótolhatóak a kempingfelszerelés tönkrement darabjai. De mire is van szükségünk egy hétvégi túra során? Nos, ez igen változó lehet! Függhet attól, hogy hová megyünk kirándulni és milyen lesz az időjárás a kaland idején.

Ha egy egyszerű hétvégi erdei túrára készülünk és nem számítunk esőre, akkor a sátor mellett a hálózsák lesz az egyik legfontosabb felszerelésünk, amit mindenképpen magunkkal kell vinni az útra. Persze nem feledkezhetünk meg a kempingfelszerelés többi fontos eszközéről sem, mint amilyen a gázégő, valamint az edények, amiben vizet forralhatunk a teához, valamint megmelegíthetjük az ételt.

Erdei túrák során a gázégő nagyon fontos kellék lesz, hiszen az ilyen helyeken szigorúan tilos tüzet gyújtani. Vannak ugyanolyan tisztások, ahol kijelölt tűzrakó hely is van, de ha nem ismerjük a környéket, akkor nem biztos, hogy megtaláljuk azokat. A kempingfelszerelés részét képezi a túrahátizsák is, amiben mindezen holmi kényelmesen elférnek. Az esőköpenyről sem feledkezzünk meg, még akkor sem, ha jó időt ígérnek a meteorológusok.