Stresszes a munkája? Emiatt pedig még éjszaka sem tud megfelelően pihenni? A nyugodt alvás alapvető követelménye a szervezetnek, de ha ez nincs meg, számos betegség kialakulhat. Szerencsére több módszer létezik az elme, a lélek lecsendesítésére. Ezt el lehet érni a rooibos nyugtató hatású teával is.

Dél-Afrikából származó tűlevelű cserje, aminek több pozitív hatása is ismert. Mikor ajánlják a szakemberek és hány éves kortól? Már kisgyermekek is fogyaszthatják, hiszen nem tartalmaz koffeint. Bár nem feltétlenül szükséges a kicsiket ezzel kínálni, de amikor nyugtalanok, nem tudnak elaludni például a napközbeni túl sok ingertől, akkor bátran ki lehet próbálni.

A rooibos elkészítése egyszerű, 1 csapott kiskanál teafű szükséges egy bögre italhoz, amit maximum 5 percig érdemes áztatni. Európában még nincs hagyománya a rooibosnak, viszont más kontinensen előszeretettel használják, akár kúraként is. Tele van különféle ásványi anyagokkal, amelyek kedvezően hatnak az emberi testre.

Ha Ön nem volt eddig eme itókák rajongója, viszont valami természetes módot kipróbálna, ami hagyja ellazulni, akkor mindenképp nézzen utána ennek a lehetőségnek! Bizonyos ideig fogyassza a rooibos teát esténként, lefekvés előtt és meglátja rövid időn belül tapasztalja majd a jótékony hatását!

Mielőtt bárki gyógyszerhez folyamodna, érdemes kipróbálni a házi praktikákat, ősi technikákat, mert valószínűleg pozitívak és egyáltalán nem károsak az egészségre nézve. A rooibos is pontosan ebbe a kategóriába tartozik. Éljen vele Ön is! Ha nem tudja honnan vásárolhatná meg a rooibos teafüvet, akkor látogassa meg a bulkshop.hu oldalt!