Lakáskorszerűsítési támogatás

Amennyiben még nem értesült a legfrissebb lakossági támogatásokról, abban az esetben érdemes informálódnia a nemrégiben megjelent kamatmentes hitelről, amely a magyarországi lakások és családi házak energetikai korszerűsítése érdekében született meg. A lakáskorszerűsítési támogatás ezen formája segédkezet nyújthat mindazok számára, akik otthonukat szeretnék felszerelni modern és értékes, a család havi rezsicsökkentését elősegítő, berendezésekkel.

A lakáskorszerűsítési támogatás lehetőségei

Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, nemrég azt nyilatkozta, hogy a 115 milliárd forintos összértékben rendelkezésre álló lakáskorszerűsítési támogatás finanszírozásával, nem kevesebb, mint húszezer magyar lakás, és családi ház lakójának kínál lehetőséget. Ezzel a kamatmentes hitel kategóriába sorolható lakáskorszerűsítési támogatás sanszával, Ön a következő kiigazításokat, munkálatokat végezheti el: teljesen lecserélheti a régi, már elavult nyílászárókat, hogy ezzel is maximalizálhassa a hőmegtartást, ugyanakkor megkímélje családját a nagy összegű kiadások terhétől. Továbbá véghezviheti azt is, hogy a családi fészek fűtési rendszerét átalakítsa, avagy leszerelje, ezzel a lépéssel is előmozdítva a hatékony energiafelhasználás módját. Végül szót kell ejtenünk a napkollektorokról, szélgenerátorokról és mindazon innovatív berendezésekről, amelyek megléte ugyancsak hozzátesz a produktív energiahasznosításhoz, nemkülönben a pénztárcakímélethez.

Nem tekinthető véletlennek, annak a ténynek a figyelembe vétele sem, hogy nemrégiben a Nemzetközi Minisztérium olyan vállalkozásokat tüntetett ki elismerést kifejező díjjal, akik/amelyek az energiahatékonyságot helyezik fókuszba. Az Otthon Melege program, valamint a megújuló bázisú áramot előállító szisztémákat népszerűsítő tevékenységek, hosszú távon csökkenthetik a költségeket, és ami igen fontos: befolyásolják a környezetkímélő magatartások populárissá válását, mindezt széles körben. Minden lehetőséget megfontolva talán érdemes számításba venni a lakáskorszerűsítő támogatás eshetőségét.