Ezeket a szavakat az internetnek köszönhetően olvassa. Ehhez valószínűleg olyan keresőmotort választott, mint a Google, ami hatalmas kapacitású optikai kábel által összekapcsolt óriási adatközpontok hálózatát működteti. A kommunikációs vonalak, beleértve az internetet is, a levegőben történő vezetése sokkal költséghatékonyabb, mint a földalatti huzalozás. Ezért van az, hogy az optikai kábel ára általában alacsonyabb, mint a földalatti vezetéké.

Ebben az esetben a gyártók nem szerelik fel a kábelt olyan védelmi elemekkel, ami csak a talaj alatt végzett hálózatépítéshez szükséges. Habár a függesztett kábel is úgy lett kialakítva, miszerint biztosítsa azt, hogy a vonal sikeresen ellenálljon az összes külső hatásnak és hosszú ideig szolgáljon. Az optikai kábel különböző információs jeleket továbbít az optikai hullámhossz tartományában.

Ez a típusú vezeték meglehetősen széles sávszélességgel rendelkezik és nagy távolságon belül képes különféle jeleket továbbítani. Ezen kívül ellenáll mindenféle elektromágneses interferenciának. De a legfontosabb tényező, aminek köszönhetően a legmagasabb szintű információvédelmet biztosítja az, hogy a küldött fájlokhoz való hozzáféréshez tényleges kapcsolatot kell létesíteni a kábellel.

A katalógusunkban megtalálható optikai kábelek szálainak száma 2 és 144 között van. A 2, 4, 8, 12 és 16 szállal rendelkező vezetékeket általában a hálózat belső szervezésére használják, ezzel szemben a 24-től nagyobb számú rosttal rendelkezőket pedig a külső hálózatok kiépítéséhez. Ugyanakkor az optikai kábel szálainak számát minden szakaszban a kábelhálózat konkrét projektje határozza meg.