Candida diéta
Candida diéta

Ha folyton kimerültnek érezzük magunkat, akkor általában vitaminhiányra gondolunk – és ez a legtöbbünknél így is van – pedig ezt a Candida albicans élesztőgomba elszaporodás is okozhatja. Mikor szükséges a Candida diéta? Ha túl sok szénhidrátot, csokoládét, cukrot fogyasztasz, akkor a candida gomba elszaporodására figyelmeztethet az állandó fáradtságérzet mellett az erős hajhullás, az akne, a fekélyes fájdalmak, a sűrűn előforduló migrén, a bélgázok, a gyakori hasi puffadás.

Miből áll a Candida diéta? Le kell csökkenteni a szénhidrát bevitelt és a cukrokat is meg kell vonnod magadtól ahhoz, hogy visszaszorítsd a Candida gombák mennyiségét. Nem ajánlott a gyümölcsök, még az aszalt gyümölcsök fogyasztása sem, ahogy a gombák és a savanyú káposzta is kerülendő.

Nagyon fontos figyelni rá, hogy a diétát egészítsd ki gombaölő készítményekkel. Ezek nem csak gyógyszer formájában kaphatóak, hanem természetes táplálék-kiegészítőként is. A grapefruit magkivonat például nagyszerű választás lehet, mert olyan vegyület tartalmaz, aminek erős gombaölő hatása van.

Lehetőleg olyan ételeket fogyassz, ami elvonják a táplálékot a candida-gombáktól, így a felesleges mennyiség elpusztul. Amint a tüneteid enyhülnek, lazíthatsz a diétádon is. v