A kimondott és írott szónak egyaránt nagy ereje van. Már sok ember életét befolyásolták és megváltoztatták a jó könyvek, ezért bátran vegyük azokat a kezünkbe és vessük bele magunkat a rejtelmek világába! Számos kutatás igazolta, hogy az olvasás sokkal jobban megmozgatja az agyunkat, mint a televízióban adott adás. Sajnos, manapság a világból kiveszni látszik a kultúra és a jó könyvek szeretete.

Miért van ez? Jobban szeretjük az előre megrágott és elénk tett kész dolgokat? Talán az iskolában ránk erőltetett házi olvasmányok az okai, amelyek negatív élményt hagytak bennünk? Nagyon sok minden lehet a kiváltó tényező, de a lényeg, hogy a valóban jó könyvek gyorsan felkelthetik ismét az érdeklődésünket. Már csak az a kérdés marad hátra, hogy számunkra mik ezek a kategóriák?

Ez teljesen személyfüggő, mert amíg valaki a regényekért van odáig, addig más a tudományok területén szeret mozogni. Tény, hogy vannak olyan írások, amit nem ártana mindenkinek elolvasni és nem azért, mert kötelező, hanem ezzel sokat segíthetne a személyiségének fejlesztésén. A jó könyvek gyorsan elragadják a fantáziánkat és elvisznek egy olyan világba, ahol önmagunk lehetünk. Természetesen ne feledjük el, hogy jóformán semmit nem ér az elmélet, ha ahhoz nem társul gyakorlat.

Erre remek példa a pszichológia témaköre, de a kalandregények is. Ha rendszeres fogyasztói vagyunk a kivételes történeteknek, akkor az arra utal, hogy valami nagyon hiányzik az életünkből, amit a jó könyvek hosszútávon nem képesek pótolni. Irány a valóság és teljesítsük ki a vágyinkat! Ha nem tudjuk, hogy pontosan merre keressük a kivételes műveket, akkor elő a számítógéppel, okostelefonnal és a book24.hu weboldal megadja a választ!