Hajnövesztő

Az igazán igényes ember törődik a külsejével, és figyel arra, hogy megjelenése mindig ápolt legyen. Amennyiben a haja elkezd hullani vagy ritkulni, nem tétovázik, hanem rögtön segítséghez fordul. Bizony számtalan hajnövesztő szérum fellelhető a boltokban, és ha a megfelelő minőségű kerül beszerzésre, ami tartalmazza a kellő vitaminokat, akkor az eredmény is hamar láthatóvá válik. Nemcsak a ritka hajkoronával rendelkezők alkalmazhatják, hanem azok is, akik vágyakoznak a hosszú, dús és szép haj után. Otthoni tippekkel is el vagyunk látva, hogy ne csak 1 centimétert nőjön egy hónapban a haj.

Rengetegen esküsznek az olivaolajra, a szőlőmagolajra, a zöld teára, a tojásra és egyéb termékekre, mint sikeres hajnövesztő szerre. Talán a legismertebb a ricinusolaj, amit heti kétszer a fejbőrbe kell masszírozni és akár 2-3 centit is nőhet a haj egy hónap alatt. Sokszor a frissítő hajvágás is beindítja a növekedést. Az egyszerű fejbőr masszírozás is hajnövesztő hatással bír, hiszen serkenti a hajhagymák vérellátását. Akár hajmosás alatt is lehet végig masszírozni a fejbőrt, a homloktól a tarkó fele haladva, de csakis ujjbeggyel, semmiképpen sem körömmel. Természetesen a vitaminokat tartalmazó szereket sem szabad megvetni, de inkább a természetes készítmények mellett döntsön!

Lényegtelen, hogy belülről vagy kívülről táplálja a hajat a megfelelő vitaminokkal, pakolásokkal és szérumokkal, csupán az a lényeg, hogy a hajnak megfelelő vitaminokat alkalmazza. De mit sem ér az egészséges haj, ha izomzata fájdalommal párosul. Abban az esetben, ha visszatérő vállfájdalomra panaszkodik, megeshet, hogy más területekből sugárzik oda. Például származhat a gerinc kopásától. Ezt úgy állapíthatja meg, ha a fej mozgatására a fájdalom felerősödik. Az is felmerülhet, hogy csak rossz pozícióban aludt, és úgymond elaludta a nyakát, ami következtében a fájdalom átterjed a vállára. Éjjel alvás közben ez csak fokozódik, amennyiben a fájdalmas területen alszik.

A vállfájdalomra már számtalan krém kapható, főleg izomlazító hatással, ami megnyugtatja és regenerálja a szöveteket. A gyógynövények hatékonyan kezelik az izomfájdalmakat, fokozzák a vérkeringést és csökkentik a gyulladást, ezért az ilyen alapú termékeket keresse! Ha sportsérülésről van szó, akkor is a gyorsan felszívódó krémet ajánlunk vállfájdalomra, ami az izomfeszülést megnyugtatja és megszűnteti a fájdalmat. A hát-, nyak- és vállfájdalmakat a folyamatos stressz vagy a helytelen testtartás is okozhatja. Hogyha ezt figyelembe vesszük, meglehet, hogy a kiadós és a nyugodt körülmények között zajló alapos masszázs is megoldást jelenthet a problémára.