Paprika olaj
Paprika olaj

A csípős paprika jótékony hatását már nemcsak akkor tapasztalhatjuk, amikor elfogyasztjuk, hanem olyankor is, amikor kozmetikumokat alkalmazunk, amelyek paprika kivonatot tartalmaznak. A paprika olaj előnyei masszázs közben élvezhetőek, mivel a benne található kapszaicin serkenti a nyirokkeringést, ami felgyorsítja a méregtelenítő folyamatokat.

Továbbá, a paprika olaj pozitívan hat a nem kívánt zsírlerakódás és cellulitis esetén is. Használható önmagában vagy krém, zselé kíséretében is, de tudni kell, hogy a legtöbb esetben bőrpirosodást okoz, ezért nem ajánlott olyankor alkalmazni, amikor jelentős bőrfelületet megmutató ruhában szeretnénk mutatkozni.

A paprika olaj használatát érdemes egy pihenésre szánt napra beütemezni, így a bőrnek lesz ideje regenerálódni és a nagyközönség már csak a gyönyörű végeredményt láthatja. Megtalálható természetes és mesterséges összetevőket tartalmazó formában is, de ha igazán intenzív hatást szeretnénk, akkor inkább a natúr alapanyagú változat javasolt, amit a Sara Beauty Spa weboldalán szerezhet be.