Tekla gyöngy

Gyöngyfűzéssel foglalkozók körében jól ismerik a különböző alapanyagokból készült gyöngyöket. A gyongyekszerbolt.hu internetes webáruházban rengetegféle árucikket vehet szemügyre, amelyek minősége kifogástalan. A tekla gyöngy üvegből vagy műanyagból készül, amelyen jól látható, képzett furat található. Ennek a furatnak köszönhetően sokkal egyszerűbb átnyomni rajta a damilt.

A különleges gyöngyszemek kiválóak ahhoz, hogy csodaszép ékszereket készítsen az ismerőseinek. Amennyiben kedveli a medálokat, akkor nyugodtan felfűzhet a gyöngyök mellé még egy medált is. A tekla gyöngy üvegből és műanyagból készült változatok felület kezelése is ugyanazzal a speciális technológiával kerül legyártásra.

A felületkezelés során „hal ezüst” nevű anyagot adnak hozzá, amelytől klasszikus gyöngy kinézetűvé válnak az anyagok. A gyöngyfűzés nem annyira bonyolult tevékenység, de azért érdemes arra odafigyelni, hogy a különböző gyöngyöket milyen sorrendben fűzi fel a damilra. Az üvegből készült tekla gyöngy 6, 8 és 10 milliméteres méretben is megtalálható az áruházban. A kisebb és nagyobb gyöngyöket bátran kombinálhatja egymással, így egy igazán érdekes és exkluzív ékszert alkothat meg.

A műanyag tekla gyöngy kivitelek előnye, hogy légies súllyal rendelkeznek. Éppen ezért igen könnyed ékszerek készíthetőek belőle. Ha minőségi alapanyagokat választ, akkor biztosan időt álló darabokat lehet előállítani belőlük. A Maroon típusú tekla gyöngyből legyártott csecsebecsék a hétköznapokon is kiváló kiegészítőknek számítanak. Egy fontosabb alkalomra természetesen az elegánsabb, kicsit letisztultabb ékszereket kell választania.