Repülőjegy Londonba
Repülőjegy Londonba

Mivel London egy hatalmas város, ezért bizony egyáltalán nem mindegy, hogy a metropolisz melyik légikikötőjébe érkezünk meg. Ez azt jelenti, hogy a repülőjegy Londonba megvásárlása előtt utána kell nézni annak, hogy a légitársaságok pontosan melyik repülőtérre viszik az utasokat.

A Wizzair például Lutonba repül, amely körülbelül hatvan kilométerre északra fekszik a városközponttól, tehát nagyjából másfél órát rá kell szánni a beutazásra. Repülőjegy Londonba a Ryanair esetében is vehető, itt pedig a Stansted repülőtéren szállnak le a gépek.

Ez a létesítmény pedig körülbelül 55-60 kilométerre északkeletre van a centrumtól, és nagyjából egy szűk órát kell rászánni a központba való bejutásra. A Norwegian Air és az Easyjet gépei a Gatwick repülőtéren szállnak le, tehát ezeknél a cégeknél is vehető repülőjegy Londonba.

Szerencsére ez a légikikötő délre negyvenöt kilométerre van a centrumtól. Szóba kell még hozni a British Airways gépeit, amelyek a Heathrow repülőtéren teszik le az utasaikat. Ez a légikikötő pedig harminc kilométerre nyugatra van a történelmi városközponttól.