Távolságmérő

Az építőiparban dolgozó emberek munkája igencsak aprólékos számításokon alapul, amit muszáj tökéletesen elvégezniük annak érdekében, hogy megfelelő lehessen a munkavégzés. Léteznek olyan készülékek, amelyek segítséget nyújthatnak nekik ebben, ilyen a lézerrel működő távolságmérő, ami kitűnő alternatívát biztosíthat egy hagyományos mérőszalag helyett.

Az utóbbi használata során, könnyedén előfordulhatnak hibák, mivel a beosztás sok esetben pontatlan lehet, így egy helytelen számítás mindent romba dönthet. Szerencsére a Trotec lézeres távolságmérő teljes mértékben precíz, megbízható műszer, amit jó néhány hasznos funkcióval láttak el a gyártók.

A BD21 névre keresztelt modell kedvező árral rendelkezik, ennek ellenére, a minőségét tekintve vetekszik a felsőkategóriás készülékekkel. Segítségével nemcsak a távolság mérhető, de terület-, illetve térfogat kiszámítására is alkalmazható, így sok fejtöréstől kímélhetni meg a használókat. A magasság és a részmagasság megállapítására is képes, ami igencsak hasznossá teszi a készüléket.

A Trotec BD21 lézeres távolságmérő nemcsak a mérőszalagot helyettesítheti, de akár egy elektronikus vízmértékként is funkcionálhat. Kezelése roppant könnyű, minden funkció különböző gombokkal válik elérhetővé. Világító kijelzőjének köszönhetően, akár a sötétben is használható, így nem kell abbahagyni a munkát, ha lemegy a Nap. A lézeres technológiának köszönhetően, a mérések során megszűnnek az akadályok, ebben is különbözik a hagyományos mérőszalagoktól a távolságmérő.