A természetes alapanyagok, mint például a fa, töretlen népszerűsége vitathatatlan a lakberendezés világában, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen szeretjük magunkat autentikus hangulatot árasztó dolgokkal körülvenni. Abban az esetben, ha Ön is a fa alapanyagú bútorok kedvelői közé tartozik, a lazúr valószínűleg az egyik leggyakrabban használt eszköze a kelléktárában.

A lazúrról tudjuk, hogy a fa egyik legjobb barátja, hiszen megőrzi annak csodás erezetét és eredeti színét. Az, hogy melyik lazúr mellett teszi le a voksát, teljes mértékben az egyéni ízlés-világán múlik, viszont a szóban forgó anyag használatának vannak olyan egyetemes tudnivalói, amit érdemes betartani, a maximális elégedettség elérése érdekében.

Az egyik legnehezebb kérdés már rögtön a vásárláskor megtalálja a festeni vágyókat, mégpedig, hogy milyen mennyiségű tegyenek be a bevásárló kosarukba. Az alacsony nedvességtartalmú, friss fa alapanyagú felületek többet vesznek fel, mint a már valaha kezelt fabútorok, hiszen ez utóbbiakra általában elegendő egy réteg a festékből, míg az előbbieket nem ritkán háromszor is át kell kenni a tökéletes összhatás érdekében.

Ha olyan felületet kíván festeni, amelyik évközben ki van téve az időjárás viszontagságainak, nyugodtan elfelejtheti a filmképző lazúrt, hiszen a szóban forgó termék könnyen megreped, ha hosszabb távon megpróbáltatásokkal kell szembenéznie. Ez utóbbi esetben a vastaglazúrt érdemesebb alkalmazni. Ha már felvértezte magát a kellő szaktudással és kiválasztotta, hogy melyik festéket fogja használni, nincs más hátra, mint ecsetet ragadni és belekezdeni a munkába!