Tűzhelyvédő a konyhába
Tűzhelyvédő a konyhába

Az anyukák egyik legnagyobb dilemmája, amikor sütnek-főznek a konyhában, velük legyen a kisgyermek vagy nem Szeretnék szem előtt tartani csemetéjüket, ugyanakkor rettegnek attól, hogy a tűzhelyhez érve megégetheti magát.

Ennek a balesetnek a kivédésére érdemes a tűzhelyvédő felszerelése a kályha elé. Ez olyan panel, ami megakadályozza a gyermeket abban, hogy a tűzhely lángjához vagy főzőlapjához hozzáérhessen és azt is, hogy onnan a forró edényeket magára húzza.

A tűzhelyvédő nem akadályozza a szülőket a kályhához való hozzáférésben, így a kisgyermek vidáman szemlélheti, hogy miképpen készül el az aznapi finomság és a szülő sem téveszti szem elől a csemetéjét egy pillanatra sem.

A tűzhelyvédő felszerelése már akkor javasolt, amikor a csöppség éppen kezdi gyakorolni a járást, mivel ilyenkor kezd élénkké válni az érdeklődése és jobb a súlyos baleseteket elkerülni, mint a későbbiekben kezelni a sebeket. A leszereléssel pedig várni kell egészen addig, amíg megtanulja, hogy milyen biztonsági szabályokat kell betartson a tűzhely közelében.