Dekoratív vászonkép
Dekoratív vászonkép

Előfordulhat, hogy a szoba átfestése után, egy kép vagy festmény már nem igazán illik bele az új stílusba. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk.

Cseréljük le a képeket vagy alakítsuk át a régieket? Mind a kettőre van egyszerű megoldás, ha az új vászonkép effekteket választjuk. Nagy általánosságban három stílusról beszélhetünk. Ezek a színes, fekte-fehér vagy éppen a szépia.

Leggyakrabban a színes fotókat szoktuk használni vászonképek készítésére, de előfordulhat, hogy a szoba új kialakításához (falfestés, új bútorok) jobban illene egy fekete-fehér kép. A mai digitális eszközökkel, egy kép átalakítása csak pár kattintás és már láthatjuk is, hogyan fog festeni a falon.

Ha szeretjük a hagyományos, régi stílust, akkor a szépia effektust érdemes választani. Természetesen képzeletünknek semmi sem szabhat határt, bármelyik stílusba belenyúlhatunk, kivehetünk belőle vagy éppen hozzátehetünk elemeket, színeket. Az így elkészített vászonkép aztán szobánk vagy egész lakásunk egyedi dísze lehet.