Elektromos fűnyíró

A fűnyírás elég unalmas feladatnak számít, ezért sokan szeretik halogatni, viszont a tökéletes gyepszőnyeg érdekében, érdemes rendszeresen elvégezni. Elengedhetetlennek számít, hogyha esztétikus udvart vagy kertet szeretnénk kialakítani. Működés közben, az elektromos fűnyíró igazán csendesnek számít a benzinmotorossal szemben.

Viszont fontos azt is figyelembe venni, hogy az elektromos fűnyírót csak a kisebb területekhez érdemes beszerezni, mert korlátolt a hatósugara, a vezeték hosszából kifolyólag. Persze lehet hosszabbítóval együtt is használni, viszont minél hosszabb a vezeték, annál nehezebb lehet a fűnyíró kezelése, mert beleakadhat a különféle tereptárgyakba. Ráadásul fennáll a veszélye annak is, hogy a vezeték bekerül az elektromos fűnyíró alá, ami fokozottan balesetveszélyes és így a gép tönkremehet.

Az elektromos fűnyíró a megfelelő méretű területen tökéletesen használható. A teljesítménye sem fog kívánnivalót hagyni maga után, az erős és strapabíró villanymotornak köszönhetően. Aki már ismeri a szerszamkell.hu kínálatát, az jól tudja, hogy a legmodernebb szerszámgépeket innen szerezhetőek be. Nincs ez másként az elektromos fűnyíró esetében sem, hiszen a vezeték nélküli akkus változat is megtalálható.

A RYOBI modell például 50 literes fűgyűjtő tartállyal rendelkezik. A 36 V teljesítmény a Lithium Fusion technológiának köszönhető, amit 2 db 18V ONE+ Litium+ akku tesz lehetővé. Az akkus elektromos fűnyíró esetében végre nem kell a hosszan tekergőző vezetékekkel bajlódni. Az összecsukható kivitelezésnek hála, egyszerűen tárolható, mivel kicsi helyen is elfér. A kényelmes használat érdekében, teleszkópos fogantyúval van ellátva.