Amikor sor kerül a lakás felújítására, akkor az egyik lényeges kérdés, hogy milyen legyen a padló kialakítása. A lehetőségek tárháza szinte végtelen, de még mindig a svédpadló az egyik legtöbb pozitívummal rendelkező megoldás. Mindenekelőtt az olajozott felület szól mellette. A lakkal szemben, sokkal természetesebb alternatíva, hiszen semmilyen kemikáliát nem tartalmaz.

Mivel az olaj teljesen beleivódik a fába, így megkeményíti az egyes darabokat és a külső hatásokkal szemben ellenállóvá teszi. Ha valamilyen oknál fogva mégis sérülés keletkezik a svédpadlón, akkor a hiba helyileg könnyen kijavítható. Ennek köszönhetően nem kell az egész lakást kipakolni a padló felcsiszolása, illetve felületkezelése miatt.

A keményfa rendkívül vastaggá teszi a padlózatot, így akár többször is át lehet csiszolni és nem kell attól tartani, hogy veszít az értékből és cserére szorul. Az, hogy a lakás milyen hangulatot áraszt magából, nemcsak a benne elhelyezett bútoroktól függ, hanem attól is, hogy milyen a padló kialakítása. Ha nem megfelelő a minősége vagy a kinézete, akkor elcsúfíthatja a helyiségeket.

A svédpadló esetében azonban ez nem jelenthet problémát, hiszen a széles fadarabok rendkívül impozáns látványt nyújtanak és a tölgyfa erezet még különlegesebbé teszi az összképet. Ha már kiválasztásra kerültek a bútordarabok, akkor is megtalálhatja a tökéletes kivitelt. A svédpadló rengeteg színben és szélességben elérhető, így mindenki könnyedén kiválaszthatja az ízlésének megfelelőt. Igény esetén, padlófűtésre alkalmas változat is kérhető. Mivel a tölgyfa jó hővezető, így kevesebb fűtésdíjjal kell számolni.

Print Friendly, PDF & Email