Egyre fontosabbá válik, hogy odafigyeljünk arra, milyen tápanyagokat veszünk magunkhoz. Az egyik leginkább egészséges alapanyag, ami fontos része kell legyen az étrendünknek, a hal. Ennek pedig egy igen finom fajtája a halpástétom, ami elképesztően hatékony összetevőket tartalmaz szervezetünk számára, mellette pedig nagyon ízletes is. A halpástétom két fontos összetevővel rendelkezik, ami jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. Ezek az afrikai harcsa szeparátum és a növényi olajok.
Az afrikai harcsa szeparátum halmájból, a hal zsír depójából, mellette pedig fejszeparátumból áll össze. A fejszeparátumnak igen magas a foszfor, szelén és magnézium tartalma. Sőt, van benne még egy antikoaguláns faktor is, ami olyan, mint a heparin. Ez segít az emberi szervezetben kialakult trombózis lassú feloldásban, sőt, segít az ebóliák kialakulásának megelőzésében is. Ezek mellett, a halpástétom azért is hasznos, mert a halak májában és a zsír depójában többek között vannak telítetlen zsírsavak (Omega3, Omega7, Omega9), de bioaktív anyagokat és enzimeket is tartalmaz.