Autóklíma töltés
Autóklíma töltés

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy bizony az autó klímaberendezése örökérvényű. Ez egyáltalán nincs így. Az autóklíma töltés évi rendszerességgel kellene megtörténjen. Gondoljon csak bele! Ahhoz, hogy biztonságosan utazzon, szükséges és elengedhetetlen az, hogy autója kitűnő műszaki állapotban legyen.

Ez az elsődleges. Ezek mellett viszont nagy jelentőséggel bír az autó által nyújtott kényelem is, amelyet az utasok élvezhetnek. Az egyik ilyen tényező a légkondicionáló berendezés. Nyári hőségben nélkülözhetetlen az autóban. Viszont megtörténhet, hogy azt tapasztaljuk, nem hűt kellő mértékben, illetve egyáltalán nem működik. Ne gondoljon a legrosszabbra.

Ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy a klímaberendezés elromlott volna. Lehetséges, hogy nincs elég hűtőközeg a rendszerben. Ekkor szükséges az autóklíma töltés. Ha bebizonyosodott gyanúja, igénybe veheti a szervizek ajánlatait, de több olyan állomás is van országszerte, ahol feltöltheti autója klímarendszerét. Tanácsos nem megvárni azt a pillanatot, amikor teljesen kifogy a gáz a rendszerből. Amennyiben teheti, évente, vagy akár másfél évente ellenőrizze le a klímát autójában.

Ezt télen is megteheti. Segít az ablakok párátlanításában. Az autóklíma töltés aránylag pénztárcabarát. Ha 8000 gramm vagy ez alatti klímagázra van szükség, ez megközelítően 7500 forintba kerül. Ha dupla klímás autója van, az azt jelenti, hogy több mint 800 gramm klímagáz szükségeltetik, ezért az ár is magasabb, kb. 9500 forint körüli. Azonban rendszeres ellenőrzés és autóklíma töltés esetén nem történhet meg Önnel, hogy kánikulában hagyja cserben a légkondicionáló.