Kitűnő bringák

Biciklivásárlás előtt nem árt tájékozódni a különböző típusokat illetően annak érdekében, hogy a számunkra megfelelőt válasszuk. Igen népszerű az MTB kerékpár, ami Mountain Bike néven is ismert. Közkedveltségén nincs is nagyon mit csodálkozni, hiszen a legtöbb terepen tökéletesen megállja a helyét, így ideális társa a legtöbb biciklisnek.

Ez a típus még a 80-as évek elején alakult ki, az amerikai Kalifornia és Colorado államokban, azóta pedig már az egész világot sikerült meghódítania. Ahogy a neve is mondja, az MTB kerékpár elsősorban nagyobb kihívást jelentő utakra való, mint például a hegyi ösvények és erdei túraútvonalak, viszont ahogy fent is említve lett, igencsak közkedvelt a városban, illetve a nagyobb távok megtételénél szintén megállja a helyét.

Az MTB kerékpár meredekebb lejtőkön is megtartja a stabilitását, sőt, még a nagyobb akadályokon való átjutás sem okoz számára problémát. Ennek oka pedig a kialakításában keresendő. A speciálisan kialakított vázgeometria már első ránézésre is igen szembeötlő. A hátsó kerék kicsivel távolabb került a megszokottnál, ami lehetővé teszi a jobb felkapaszkodást.

Az MTB kerékpár váza alacsonyan van, aminek elsősorban biztonsági okai vannak, viszont a hajtóműve igen magasra került, így biztosítva az akadályokon való könnyebb átjutást. A kínálatban természetesen megtalálhatóak az egyszerűbb és komolyabb darabok is, utóbbi értelemszerűen kicsivel drágább, így ezt azoknak ajánlják a szakértők, akik komolyabban foglalkoznának a dologgal. Az MTB kerékpár természetesen férfi, női és gyermek kivitelben egyaránt létezik, méghozzá megannyi színben.