Nagygombos telefon időseknek és gyengén látóknak
Nagygombos telefon időseknek és gyengén látóknak

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően manapság már olyan készülékekkel tudunk telefonálni, amiken gombok sincsenek. Ezek nagyon praktikus fejlesztések, de mi a helyzet az idősebb generációval, akik leragadtak a gombos készülékeknél?

Nekik lett kitalálva a gombos, vagy nagygombos telefon, ami nem igényel semmilyen műszaki tudást. A nagygombos telefon, mint azt a neve is mutatja, nagy gombokkal van ellátva éppen azért, hogy jól látható legyen, hogy kivel is próbálnak kapcsolatot teremteni.

Ezek a készülékek általában úgy vannak kialakítva, hogy semmilyen extra tudással nem rendelkeznek, éppen azért, hogy ne zavarják össze a használójukat. Hiszen a telefonok és mobil telefonok úgy lettek kitalálva, hogy telefonáljanak rajta, nem pedig műholdas TV adások nézésére.

Természetesen minden generáció eldöntheti, hogy neki milyen konfigurációjú készülékre van szüksége. A nagygombos telefon használatát mindenki egyszerűen meg tudja tanulni. Sok opció nincs rajta, csak telefonálás vagy esetleg üzenetküldés.