Párásító berendezés

Az otthon levegőjének rossz minőségét sokszor csak akkor vesszük észre, amikor már tüneteket okoz a családtagoknak. Legelőször általában a kisgyermekeknél jelentkeznek a vészjósló jelek. Egy párásító készülék képes a beltéri levegő nedvességtartalmát megnövelni, így a száraz levegő okozta kellemetlenségek is eltűnnek. Honnan veheti észre, hogy az otthonában a levegő túl száraz?

Onnan, hogy sokszor érez kaparást a torokban és kiszárad a száj. A kicsik tüsszögéssel és bepirosodott szemekkel jelzik, hogy valami nincs rendben. A szálló por ugyanis irritálja a nyálkahártyát és szemszárazságot is okozhat. Sokan használnak fűtőtestre akasztható párásítót, de ennek több hátránya is van.

Egyik, hogy nem tudja pontosan szabályozni, mekkora is legyen a szoba levegőjének nedvességtartalma, a másik pedig, hogy a szabadon lévő, általában a gyermekek által is elérhető helyen lévő víz nem várt baleseteket okozhat. Az ultrahangos párásító berendezés képes felmérni, hogy mikor van szükség a lakásban párásításra, így csak akkor aktiválódik, amikor valóban igény van rá. A zárt tartályban lévő víz nem loccsan ki, még véletlenül sem, ugyanakkor a beletöltött vízben lévő ásványi anyagokat képes kiszűrni, így nem keletkeznek ronda lerakódások a gépben.

Az ionizációs ezüstrúd pedig megakadályozza, hogy baktériumok szaporodjanak el a vízben, ami gyakran több napig is a gépben van. Így tiszta és baktériummentes vizet tud porlasztani a párásító. Rendszeres karbantartással pedig nem is lesz ez másképp. Az egyszerű kialakítású gombok segítségével pedig tudja szabályozni, hogy a párásító mekkora erővel porlasszon és milyen szintű nedvességtartalmat biztosítson a helyiségben.