Sok háziasszony, családanya minden hétvégén süt valami finomságot a famíliának, és időnként szeretne valami különlegességet is beiktatni a már ismert desszertek közé. Például nem mindenkinek van meg az amerikai csokis keksz recept, pedig ez egy igazi ínyencség. Egyértelmű trend körvonalazódik ki a kivitelezését illetően, hiszen a tökéletes csokis keksz kívül ropogós és omlós, belül viszont puha és picit ragacsos.
Verhetetlen páros ez a kétféle textúra egyetlen süteményen belül, bár egyáltalán nem egyszerű megvalósítani. Az első pár alkalommal valószínűleg nem is sikerül tökéletesre, de végül is ez így van egyéb sütemények esetében is.
Sok amerikai csokis keksz recept kering az interneten, és többet ki kell próbálni, mire elérjük a megfelelő állagot és ízvilágot. Az egyik érdekes hozzávaló a barnított vaj, de ennél több trükköt is szükséges bevetni a kifogástalan eredmény érdekében. A lényeg mindig az, hogy az amerikai csokis keksz recept lépéseit pontosan betartsuk, mert akkor nem hibázhatunk.
A cookie recept lépésről lépésre
Először is a barnított vaj elkészítése igényel némi időt és praktikát, mert ez az alapanyag rengeteg plusz ízt visz a süteménybe. Ezt követően, a cookie recept szerint az összes hozzávalót egy tálba kell helyezni, majd kikeverni a tésztát robotgéppel mindaddig, amíg a massza teljesen homogénné nem válik.
Az utolsó lépést már kézzel kell végezni, vagyis a csokoládécseppeket és a darabolt csokoládét egy fakanál segítségével össze kell keverni a tésztával. Érdemes egy fagylaltadagolóval vagy evőkanállal kimérni a kekszeket, itt a cookie recept leírása alapján az a lényeg, hogy a cookie-k mérete egységes legyen.
Ez azért fontos, hogy mindegyik egyszerre tudjon elkészülni, megsülni. Ezután golyókat formázunk a tésztából, amiket egymás mellé felsorakoztatunk a sütőpapíron. Célszerű nagyobb helyet hagyni közöttük, mert sütés közben szétterülnek. Akkor lesz tökéletes a süteményünk, ha a kekszek szélei szép aranybarnák, de a belsejük még puha. Továbbá, a cookie recept kitér a kekszek tárolására is.