Négyévszakos gumi
Négyévszakos gumi

Lehűlt a levegő, és ezzel együtt a környezetünk is elkezdte a télre való felkészülést. Az eddig forró aszfalt egyre inkább hideggé és csúszóssá válik, ezért nagyobb figyelemmel kell vezetni, mint eddig, valamint a sebességet sem árt kicsit visszább venni. Annak ellenére, hogy törvényileg szabályozott a téli gumira való átállás, sokan nem tesznek eleget a követelményeknek. Van azonban egy kompromisszum, amit a négyévszakos gumi jelenthet, amennyiben nem akarunk foglalkozni a rendszeres cserélgetéssel.

Ez a termék kimondottan úgy lett megtervezve, hogy a változó útviszonyok mellett is megállja a helyét. Érdemes alaposan utánanézni a kialakításának, és amennyiben elnyeri tetszésünket akkor megvásárolni azt. A négyévszakos gumi egyféle keverék, egy nyári és téli átmenet, ami nem kopik olyan gyorsan, de mégis kellően tapad a szélsőséges viszonyok mellett is.

Ebben nagy szerepet játszik a mintázata. Kimondottan olyan személyek szeretik alkalmazni, akiknek a folyton rohanó életmódjuk miatt, egyszerűen nem jut idejük a rendszeres abroncscserével foglalkozni. Természetesen a négyévszakos gumi ötvözi a másik két típus előnyeit, de mégsem egy adott időszakra lett kifejlesztve. Ennek ellenére még mindig jobb, ha valaki négyévszakos gumi mellett teszi le a voksát, mintsem a téli síkos utakon is megpróbál nem oda való, nyári abronccsal járni, ami kifejezetten balesetveszélyes.

Mielőtt vásárlásra adnánk a fejünket, járjunk utána, hogy a négyévszakos gumi biztosan meg fel-e az elvárásinak! Több teszt is bizonyíthatja a hatékonyságát és ennek tudatában teljes nyugalommal dönthetünk mellette. A vásárlás innentől kezdve, már kimondottan egyszerű feladat.