Igazi, magyar savanyúságot szeretne az ünnepi asztalra tenni? Akkor a zamatos kovászos uborka nem hiányozhat a terítékről. Biztosan emlékszik a gyerekkori ízekre, amikor a nagyszülőknél töltött időszakban szinte mindennapos volt ez a csemege.

Viszont nem kapható bárhol az igazán finom, tradicionálisan elkészített kovászos uborka. Az üzletekben számos választék áll a rendelkezésére, azonban összehasonlítható vajon bármelyik is az igazi, magyaros ízekkel?

Ön is elkészítheti otthon, a családi recept alapján, hogy biztosan azokat az összetevőket használja fel, amikkel a nagyszülők is levették a lábáról. Viszont előfordulhat, hogy nincs ideje erre, mert sok a munkája és egy fárasztó nap végén szeretne a családjával lenni.

Semmi gond, ugyanis van rá mód, hogy igazán ízletes, ropogós kovászos uborka kerüljön a kamrába. A webáruházban tradicionálisan elkészített csemegéket találhat, ahonnan megrendelheti a jobbnál-jobb falatokat, nemcsak kovászos uborkát és más savanyúságot, hanem a húsok világából is választhat.

Nézzen szét és vásároljon gyorsan, egyszerűen! Végezetül pedig, aki mégis nekilát elkészíteni otthon, annak íme néhány hasznos tudnivaló a hozzávalókat illetően! Érdemes 5 literes befőttes üvegeket használni.

Az uborkák méretét illetően pedig a közepes vagy egy picivel nagyobb darabok bizonyulnak a legkedveltebb választásnak. Az erjedés megindításához néhány darab kovászolt kenyeret is érdemes használni. A kovászos uborka elkészítése után, ezt a hűtőben tárolva hosszú ideig fogyaszthatjuk, amikor csak kedvünk tartja.