Nemcsak az autók csomagolhatóak be ezzel a rendkívül sokoldalú anyaggal. Az öntapadós fólia szinte minden területen alkalmazható, hogyha a dekoráció kerül szóba. A bútorok felületére is nagyon jól megtapad, miután megtörtént a zsírtalanítás.

A különféle modelleknek köszönhetően többféle hatás érhető el az öntapadós fólia használatával. Még mindig nagyon népszerűek az egészen fényes felületek, azonban a matt dizájn is közkedveltnek számít, hogyha bútorokról van szó. Ebben az esetben szintén nincs akadálya az egyszínű, többszínű, illetve a mintás kivitelezésnek sem. Alaposan meg lehet változtatni ezzel a módszerrel egy helyiség arculatát.

Ha már a belsődizájnról és a bútorokról esett szó, akkor nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az öntapadós fólia a falakat is díszítheti különböző minták és feliratok formájában a lakás, illetve az épület bármely részén. A tükörsima üvegfelületek igazán ideálisnak számítnak az öntapadós fóliának, ezért sok esetben kirakatok díszítésére is ezt használják. Az ajtók, ablakok üvegeit belátás elleni védelemmel látja el, mindezt úgy, hogy közben a fényt továbbra is átengedi.

Az öntapadós fólia gyakran előnyösebb, mint a festés, mert az eltávolítás is sokkal egyszerűbb és költséghatékony megoldás. A villamosok, autóbuszok és más nagyméretű járművek tökéletes reklámfelületet biztosítanak. Ezeket a hirdetéseket szintén el lehet készíteni az öntapadós fólia felhasználásával. A dizájn és a dekoratív hatás mellett nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy egy erős, strapabíró védőréteget biztosít. A fóliázás ára a burkolandó felület méreteitől és a fólia típusától függ.