Adatvédelem
Adatvédelem

Az adatvagyon elleni támadások Magyarországon is növekvő tendenciát mutatnak. Ma már nincs olyan vállalkozás, ahol a bizalmas dokumentumokat ne tárolnák elektronikus formában, ezért az adatvédelem sehol sem hanyagolható el. Mekkora károkat okoznának az Ön vállalkozásánál a nyilvánosságra kerülő szerződések, tervrajzok, árlisták? Ha a dolgozók kézről kézre adnák a bérlistát? Az adatvédelem megteremtése során ne csak a külső támadásokra gondoljon.

A belső munkatársak általi jogosulatlan hozzáférések legalább akkora erkölcsi és anyagi kárt okozhatnak, mintha a konkurenciával is megosztaná a gyártási utasításokat. Vezetői, tulajdonosi szempontból nagy kockázati tényezőt jelent, hogy nincs szabályozva, hogy ki férhet hozzá az adatokhoz, esetleg módosíthat rajtuk.

Ha már megtörtént a baj, akkor pedig nincs aktuális információ arról, hogy a bizalmas üzleti adatokhoz ki fért hozzá egy adott időszakban. Vizsgáltassa felül szakértővel az IT rendszerének biztonságosságát! Azok a rendszerek a veszélytelenek, ahol állandó a karbantartás és a felügyelet.

Az adatok védelmére ma már korántsem elég egy vírusirtó vagy a rendszeres biztonsági mentés. Ismerje meg a Szent György Biztonsági Megoldások Kft. megoldásait, mert egyik kiemelt működési területe az információbiztonság.