Sok esetben a kutyus is ugyanolyan teljes értékű tagja a családnak, mint az apa, az anya vagy a gyermekek. Van saját kuckója, tere, illetve ugyanannyi törődést és szeretet is kap, mint bármelyik más családtag. Viszont, amit nagyon sokan elrontanak, hogy ugyanazt eszi, amit az emberek, pedig az ebeknek ez nem elegendő, sőt, olykor káros is.

A négylábúaknak sok fehérjére, ugyanakkor vitaminokra és ásványi anyagokra is szükségük van, amit csak olyan minőségi kutyatápok tudnak biztosítani, mint például a Brit Premium termékek. Ezeket kimondottan a házőrzők igényei szerint alkották meg, figyelve az egyéni szükségletekre, illetve a különböző fajok sajátos adottságaira.

Ennek megfelelően, a kölyökkutyáknak külön Brit Premium kollekció készül, amin belül méret szerint is különbség van téve. Hiszen egyértelmű, hogy egy kistestű kölyökkutyának nem annyi tápanyagra van szüksége, mint a néhány hónapos Bernáthegyinek, ami már ekkor is nagyobb, mint sok más kifejlett eb.

Továbbá, a Brit Premium gyártói az idős, beteg egyedekre is külön figyelmet fordítanak, ugyanis bizonyos kor után és egyes betegségek esetén is másképp kell étkezniük, mint az egészséges, felnőtt társaiknak.

Tehát látható, hogy a Brit Premium tényleg nagy odafigyeléssel és odaadással készül, legyen szó bármelyik produktumról, így nyugodt szívvel választhatja minden gazdi ezt a kedvencének. Csak annyi a dolguk, hogy kiválasztják az állat méreteinek, korának, egyéni adottságainak, illetve az életkörülményeinek megfelelő változatot és onnantól kezdve nem kell aggódniuk, hogy megkap-e mindent, amire szüksége van a szervezetének.