Teázni mindannyian szeretünk, sőt, vannak, akik igazi szertartást csinálnak belőle. Az erős teák és kávék szerelmesei a matcha tea fogyasztását választják, ami hazánkban is egyre népszerűbb. Fordításban a matcha szó szerint azt jelenti, hogy porított, azaz por állagú.

A japánok tradicionális, zöld porrá őrölt tealevelekből készült teája, aminek nagyon sok jó hatása van a szervezetre. Először is gazdag tápanyagforrás, mivel vitaminokat, ásványi anyagokat, polifenolokat tartalmaz, ezekkel pedig kiválóan véd a szívbetegségek és a rák ellen.

Képes szabályozni a vércukorszintet is, valamint a vérnyomást csökkenteni. Körülbelül háromszor annyi koffeint tartalmaz, mint a hagyományos tea vagy kávé. Ez azt jelenti, hogy lefekvés előtt néhány órával nem tanácsos a matcha tea fogyasztása.

Ösztönzi a szervezet természetes méregtelenítő képességét, antioxidánsokban pedig igen gazdag. Stresszt megelőző hatásáról szintén ismert ez a tea, ami vízhajtó effekttel is rendelkezik. Különleges ízű a matcha tea, ételek hozzávalója is lehet, például levesekbe, főételekbe, pudingokba, muffinba egyaránt remek választás.

Elkészíteni könnyű, nem igényel különösebb tudást. Az eredmény viszont fergeteges, hiszen igazán különleges italt fogyaszthatunk. A matcha tea előállítási technikájáról mindent megtudhat, ha ellátogat a bulkshop.hu webáruház oldalára.

De ugyaninnen meg is rendelheti a terméket, aminek az ára sem magas, ugyanis egy dobozzal csak 1200 Ft. Ne hagyja ki ezt a finomságot az életéből, hanem minél előbb rendelje meg! Azt tartják a matcha tea felől, hogy még azok is szeretik, akik nem igazán teáznak.